Verdande

(2002) for Trombone and Bass Trombone (dur: 6:30)
Duet for Trombone and Bass Trombone

"Det er mangt man kan la seg fasinere av. Fra jeg var 9 - 10 år gammel har jeg vært fasinert av de gammel-nordiske mytene. I mine første skoleår var jeg var heldig å ha en lærer som fortalte og leste myter, sagn og eventyr nesten daglig for klassen. Vi bearbeidet disse historiene i tegninger og skuespill. Senere har ulike myter og fortellinger vært utgangspunkt for mange av mine komposisjoner.

Verdande var en av nornene som er omtalt i Voluspå, et gammelt norsk/islandsk diktverk om skapelsen, verdenensordningen og undergangen.. Sammen med Urd og Skuld, vevde hun mennekets skjebne i norne-veven ved Yggdrasil (verdenstreet).

Duetten ble komponert fordi jeg hadde ferdig to solostykker, ett for Bass Trombone (Urd) og ett for Trombone (Skuld). Da lå det an til duett for den siste av nornene, som en naturlig avslutning på trilogien. Det er ikke program-musikk, men heller et lite karakterstykke. Samtidig er Verdande en slags bearbeidelse av indre bilder disse merkelig fortellingen har gitt meg."


Verdande is an ancient norse godess. She had two sisters, Urd and Skuld. Together they were the norse fates. I have composed a piece for each of them. Urd: bass trombone solo, Skuld: tenor trombone solo.