Verdande

(2002) for Trombone and Bass Trombone (dur: 6:30)
Duet for Trombone and Bass Trombone

Verdande is the third part of the trilogy The Daughters of Erda

"Det er mangt man kan la seg fasinere av. Fra jeg var 9 - 10 år gammel har jeg vært fasinert av de gammel-nordiske mytene. I mine første skoleår var jeg var heldig å ha en lærer som fortalte og leste myter, sagn og eventyr nesten daglig for klassen. Vi bearbeidet disse historiene i tegninger og skuespill. Senere har ulike myter og fortellinger vært utgangspunkt for mange av mine komposisjoner.

Verdande var en av nornene som er omtalt i Voluspå, et gammelt norsk/islandsk diktverk om skapelsen, verdenensordningen og undergangen.. Sammen med Urd og Skuld, vevde hun mennekets skjebne i norne-veven ved Yggdrasil (verdenstreet).

Duetten ble komponert fordi jeg hadde ferdig to solostykker, ett for Bass Trombone (Urd) og ett for Trombone (Skuld). Da lå det an til duett for den siste av nornene, som en naturlig avslutning på trilogien. Det er ikke program-musikk, men heller et lite karakterstykke. Samtidig er Verdande en slags bearbeidelse av indre bilder disse merkelig fortellingen har gitt meg."


It exist so many fascinating myths around the world. I have used many of them, norse, greek, egyptian, romean etc. as inspirational source. When I was 9 years old we were told myths stories from norse mythology at school. I have always since been occupied with this strange universe. Verdande was one of three nornes in norse mythology. She had two sisters: Urd and Skuld. The spun the thread of life for every human beeing.

I wrote this duet for the last of the three norns after composing the two solo pieces Urd for bass trombone and Skuld for tenor trombone.